AKUPUNKTUR

HVORFOR ER AKUPUNKTUR RELATERET TIL DIG

Akupunktur stimulerer meridiansystemet til at skabe lindring ved at genbalancere yin, yang og qi. National Institutes of Health (NIH) undersøgelser har vist, at akupunktur er en effektiv behandling alene eller i kombination med konventionelle terapier. Akupunktur mod søvnløshed, kvalme forårsaget af kirurgisk anæstesi og cancerkemoterapi, hovedpine, tennisalbue, nakke- og skuldersmerter, myofascielle smerter, lænderygsmerter, ansigtslammelse og slagtilfælde mv.

Tankegangen og filosofien bag akupunktur er, at der i kroppen strømmer en livsenergi kaldet Qi. Energistrømmen foregår i en række energi baner, der kaldes meridianer. Og sygdom kan opstå hvis denne energistrøm blokeres eller begrænses så den ikke flyder frit rundt i kroppen. 

Menneskekroppen indeholder en lang række af disse følsomme meridianer, der også kaldes for akupunkturpunkterne. Ved at stimulerer akupunkturpunkterne med nåle, påvirkes Qi – energien i kroppen og fjerner blokeringer i energistrømmen. 

Hvis du har et af ovenstående eller andre problemer, som ikke finder den effektive løsning her, er du velkommen til at kontakte os for en gratis samtale.

HVORDAN VIRKER DET
Akupunktur virker ved at stimulere punkter på kroppen også kaldet akupunkter: 

Bidrager til smertelindring, ved at frigive endorfiner og ændre hele smerteprocessen i rygraden og hjernen.

Reducerer betændelsestilstande.

Løsne op for muskelstivhed, samt stimulere og øge bevægeligheden i ømme led.

AKUPRESSUR

HVORDAN ER AKUPRESSUR RELATERET TIL DIG

Akupressur betragtes som en sikker og skånsom alternativ medicinteknik, der ofte bruges i forbindelse med akupunktur eller zoneterapi. Vores dygtige terapeut lægger pres på specifikke akupressurpunkter for at genoprette et sundt energiflow. De punkter, han vælger, afhænger af dine symptomer, og nogle gange kan de anvendte trykpunkter være langt fra stedet for symptomet. 

Mange tilstande har gavn af akupressur såsom: rygsmerter, hovedpine, træthed, angst, stress og spændinger, følelse af melankoli og immunforsvarsmangler. Undersøgelser har vist, at visse typer smerte er forbundet med følelser af angst og bekymring.

Kom og mærk akupressurens helbredende kraft!

HVAD SKAL FORVENTE AF AKUPRESSUR BEHANDINGER

Under en akupressur behandling ligger du fuldt påklædt på en blød massagebriks. Lægen bruger forsigtigt fingrene, håndfladerne eller albuerne til at lægge pres på akupressurpunkter på din krop. Undertiden involverer akupressur også strækning. 

En behandling varer typisk en times tid. Du har muligvis brug for flere behandlinger for at få de bedste resultater. 

CUPPING

CUPPING (KOPSÆTNING)

Terapien er en gammel men effektiv behandlingsform for alternativ medicin, hvor en terapeut sætter specielle kopper på din hud for at skabe sug. På denne måde letter man lokale tilstopninger og opløser lymfeknuder langs rygraden, hvilket hjælper kroppen med at fungere mere effektivt Behandlingen fremmer desuden Qi-energien og blodets gennemstrømning. 

Cupping får det til mange formål for at  af hjælpe smerter, betændelse, blodgennemstrømning, afslapning og velvære. Cupping er sikkert at prøve og ofte kombineret med Akupunktur, Akupressur eller Moxibustion, der har vundet stor popularitet de seneste år.

Cupping blev en del af mainstream-samtalen under sommer-OL 2016, da svømmeren Michael Phelps dukkede op for at konkurrere med runde blå mærker, der dækkede hans ryg.

FORDELE 

Fremmer blodtilførslen til musklerne, og kan ud over at styrke immunforsvaret, også hjælpe dine muskler med at slappe af., hjælp med at sove bedre

Kan afhjælpe spændinger og smerter. Dårlige arbejdsstillinger eller sportsskader. 

HVAD SKAL JEG FORVENTE AF CUPPING BEHANDINGER

Under en cupping-behandling placerer terapeuten en særlig ‘kop’ i bestemte punkter på din krop. Kopperne opvarmes før behandling  og kopperne sidder på huden i flere minutter.

Vi gør opmærksom på, at efter cupping vil din hud have cirkulære mærker, der varierer i farve fra pink til dyb rød eller lilla. Bær disse badges stolt! Du gør noget fantastisk for din krop.

Misfarvninger fra cupping vil falme. Nogle kan falme efter et par timer, mens andre tager op til flere uger om at forsvinde helt. Misfarvningerne er relateret til din krops helbred på tidspunktet for cupping.

Hvis du gerne vil have disse mærker til at forsvinde hurtigere, så gør to ting: hydrer og sports.

GUA SHA

Gua Sha er en naturlig, alternativ terapimetode til at forbedre dit kredsløb og behandle kroniske smerter over hele kroppen. Det kombineres ofte med andre komplementære behandlinger som Akupunktur, Akupressur og Moxibistion.

HVAD SKAL JEG FORVENTE AF GUA SHA BEHANDINGER

For at forberede dig til behandling, vil terapeuten smøre olie på din krop, og derefter bruge gua sha-værktøjet til at skrabe til din hud i lange, nedadgående strøg, indtil røde pletter optræder på huden.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvilke typer mennesker er egnet til Gua Sha?

Gua Sha er velegnet til mennesker med sportsskader, mental stress og overdreven kropsenergi.

Gør Gua Sha ondt?

Ja, Det gør lidt ondt. Trykmærker efter gua sha er ofte misfarvede røde/blå

Hvorfor er der en rød plet på kroppen? Hvor lang tid tager det at forsvinde?

Det gør huden rød eller lidt mørkere i farven, hvor du har problemer med din krop. Størrelsen og mørket af de resulterende pletter kan variere meget afhængigt af patientens tilstand og blodcirkulation. Det tager normalt 1 til flere uger at gå væk.

REFLEKSOLOGI

Refleksologi er baseret på den antagelse, at vores nervezoner eller reflekspunkter bevæger sig fra hoved til fod og passerer gennem vores vitale organer. Millioner af mennesker rundt om i verden bruger det til at supplere andre behandlinger, når de behandler tilstande som angst, astma, kræftbehandling, kardiovaskulære problemer, hovedpine, nyrefunktion.

HVORDAN VIRKER DET

Refleksologi eller Zoneterapi er et gammelt redskab og en behandlingmetode, som er brugt til at genoprette kroppens balance. Jeg arbejder med en forståelse af kroppen som en helhed. Det vil sige, at det enkelte symptom behandles ud fra en holistisk betragtning af kroppen. Dermed kan man stimulere kroppens organer, muskler, nerver, hormoner og immunforsvar.

Gennem massagetryk på fødderne fokuserer vi altså på zoner, der er forbundet til de primære symptomer, men hele kroppen behandles herefter sekundært for at skabe balance i systemet.

WELLNESS BEHANDINGER

Vi tilbyder en række wellness-behandlinger designet til afslapning af din krop og sanser. 

Dyb VævsMassage 

Muskler, skelet, nerve, organ og blodkar er forbundet med aponeurosis væv. Ligesom is der smelter i vand, er denne massage et sæt af dyb vævsmassage, som er udviklet på basis af den intramuskulære anatomi. Det kan lindre træghed, udmattelse og smerte der er opbygget i kroppen uden at føle angst eller ubehag derved.

Pebermynte Aloe Fod Behandling 

Fødder sættes i varmt vand med tetræsolie og sten. Hver fod eksfolieres derefter med en mild skrub af essentiel olie.Efter udrensningen dyppes fødderne i et kar af varm paraffin. Mens den varme voks tager effekt, masseres nakke og skuldre. Efter voksen skrælles af, bliver cremen brugt som mosterier.

Aroma Terapi 

Aromaterapi er behandling med æteriske olier, som er naturligt forekommende olier, og som udvindes af bestemte planter, med det formål at lindre symptomer og øge velvære. En behandling indledes med en grundig samtale, hvor klientens helbredstilstand, livsstil, f.eks. kost og stressniveau, brug af medicin samt formålet med behandlingen redegøres.